Производство и съхранение на вино. Приложение на влагоуловителите при винопроизводство

Дори и да не сте ценител на виното, може би сте чували за Valpolicella или поне за Amarone, виното, което прави района известен. Популярността му нараства от 2009 г., когато спечели статут на DOCG (официалната класификация на вината от най-висок клас на Италия). Производителите в района дори имат подписан манифест, за да гарантират, че високите производствени стандарти се предават от поколение на поколение.

В тази статия ще откриете как влагоуловителите могат да бъдат най-добрият приятел на любителите на виното, като предпазват любимата им капка от променливи условия както при производството, така и при съхранението.

Внасяне на съвременна технология в древен процес

Точно на север от Верона, регионът Валполичела е дом на тучни долини, спиращи дъха езера и една от най-престижните традиции в производството на вино в света. Усъвършенствани в продължение на 25 века, винопроизводителите в района използват древна техника за бране и частично сушене на три вида грозде.

В началото на процеса гроздето се отделя и или веднага се пресова, или се оставя да изсъхне върху проветриви дървени решетки. Няколко месеца след реколтата, уникален тип растеж на мухъл и загуба на влажност подобрява съдържанието на захар в тях и им позволява да развият своите отличителни вкусове, преди да бъдат пресовани.

 

С развитието на индустрията влагоуловителите Master, произведени в близкото Пастренго, помагат на опитни винопроизводители да усъвършенстват занаята си, като поддържат оптимални нива на влажност в пещери, изби, мазета и фабрики. Тъй като стават все по-широко използвани, влагоуловителите и сушилните са помогнали на производителите да намалят алкохолното съдържание на виното си, без да губят мощния характер, който го прави толкова годно за пиене.

Как работи влагоуловителят

 

В помещения със слаба вентилация и променливи температури (напр. винарски изби), стабилни нива на влажност не могат да бъдат постигнати само чрез отопление. Когато пространството е изолирано от външни елементи, кондензационните изсушители създават непрекъснат въздушен поток, като същевременно премахват влагата и поддържат нивата на влажност под контрол. 

 

 • Влажният въздух се засмуква в изсушителя и през охладена намотка
 • Въздухът се охлажда под точката на оросяване, кондензирайки водната пара

 • Латентната топлинна енергия се възстановява и използва повторно

 • Охладеният въздух преминава през кондензатора и се нагрява отново

 • След това топлият сух въздух се връща в помещението при необходимата влажност

 • Защита на винарските изби от влага

  Влажността ще продължи да влияе върху вкуса и качеството на виното дълго след производството, но въпреки това е често пренебрегвана част от винарската изба. Като правило, бутилките трябва да се поддържат между 60% и 70% относителна влажност.
   

  • Когато нивата на влажност са твърде високи (над 70%),
   етикетите започват да се развалят и вътре в бутилката започва да се образува плесен.

  • Когато нивата на влажност са твърде ниски (под 60%),
   тапите ще започнат да изсъхват, излагайки вашето вино на въздуха и причинявайки загуба на вкуса и аромата си.

  • Как можете да защитите вашата продукция

    

   Кондензационните влагоуловители Master имат всякакви предимства в индустрията за храни и напитки. Може да ги откриете, че регулират условията и защитават продукцията навсякъде от ферми до хладилни помещения. Но за всяко приложение индивидуалната настройка е от решаващо значение, за да получите най-доброто от нашите продукти. Можем да ви помогнем да определите вашите изисквания, да определим капацитета, от който се нуждаете. 

  • Имайте предвид, че поради изпаренията във винарските изби често се създава агресивна среда от алкохолните пари или от миещи средства, които оказват вредно влияние върху изпарителя и кондензатора на влагоуловителите, което води до бърза корозия. Изборът на влагоуловител трябва да бъде съобразен със средата в която работи.   

СТАТИИ
Как да избера отоплител
Как да избера влагоуловител
Индиректни дизелови отоплителиОтопление на ЦърквиОтопление на оранжерии с минимални разходи за монтажОтопление на халета: хангар за самолетиОтопление на хале. Избор и решения.Резервоари за дизелово горивоОхлаждане на спортни зали, фитнес зали, спортни балони Вентилация и охлаждане на Свинеферми с изпарителни охладители Отопление на птицеферми, свинеферми и оранжерии . Отоплители за птицефермиДиректни дизелови отоплителиГазови отоплители Охлаждане на ресторанти с мобилни или стационарни изпарителни охладители Професионални мобилни климатици Дизелови отоплители Електрически отоплители / калорифериВъздействието на неконтролираната влажност върху отглеждането на канабисИзпарителни охладители преимущества и приложенияПрофесионални мобилни отоплители на дизел, газ, електрически и инфрачервени.Видове влагоуловители и приложениеОтопление на ресторанти, заведения, барбекю, зимни градини и терасиИнфрачервени дизелови отоплителиПроизводство и съхранение на вино. Приложение на влагоуловителите при винопроизводство
Контакти
гр. София,
ул. "Козлодуй" N 19 - срещу входа за ДЕСПРЕД
Офис
+359 878 528 381
Viber, WhatsApp
Магазин
+359 878 528 385, +359 878 288 445
Сервиз
+359 878 799 586
Facebook
Partnersons
 
Отоплители. АНТ-Официален представител на MasterПречистване на въздуха; Дезинфекция; ДезинсекцияИзпарителни охладители. Bio Cooler Master. Evaporative Coolers. Най-икономичното охлаждане. Професионални мобилни климатици. АНТ-Официален представител на MasterВлагоуловители. АНТ-Официален представител на MasterВентилатори. АНТ-Официален представител на MasterДестратификаториАксесоари MASTERРезервоари за дизелово гориво Помпи и колонки за гориваРезервоари за водаПомпи и хидрофорни системиЕлектроинструментиРъчни инструментиМедни тръби и фитингиРезервни части MASTERТръби и фитинги ВиКЕлектроматериалиМалка строителна механизация
OK

Този сайт използва бисквитки за ваше улеснение.
Моля, прочетете Условията за ползване и Политиката за поверителност.