Видове влагоуловители и приложение

Кондензационните влагоуловители притежават хладилен компресор. Излишната влага кондензира върху изпарителя и се стича в резервоар или се отделя в канализационната система. Работната температура е между 5 и 36 градуса. Капацитета на уреда се измерва при 80% RH и 30 C. Количеството отделена влага е в зависимост от Т в помещението, като колкото по ниска е Т, толкова производителността е по ниска.

Приложение на кондензационните влагоуловители:

*Изсушаване на сгради след наводнения и природни бедствия.

 * За бързо изсушаване на строителни обекти; преди поставяне на паркет и обзавеждане; след боядисване.

*за премахване на излишната влага и конденз в: зали с басейни, спортни и СПА комплекси, оранжерии, складове за съхранение на билки и хигроскопични материали, фармацевтични предприятия и складове, картинни галерии и музеи, библиотеки, архиви, зали с компютърна техника , банкови трезори, печатници и печатни бази, при консервация на исторически сгради, в селското стопанство , в консервна промишленост, винопроизводство, млекопреработване, месопреработвателни предприятия, хлебопроизводство, сладкарско производство и т.н.

*Защита от корозия

Адсорбционни влагоуловители: Този тип са без компресор.

Уреда абсорбира водата от въздушния поток. Водата се отстранява от влагоабсорбатора заедно с регенерационния въздух. Адсорбцията и извличането на водата се извършва в адсорбционния ротор, изработен от водоустойчив силиконов гел. Въздушните потоци в ротора на влагоабсорбатора се разделят на две части:
сушене и регенерация. Двата отделни въздушни потока преминават през
ротора, както следва:
– основен въздух (влажен въздух на входа)
преминава през изсушаващата част и излиза от влагоуловителя като сух въздух ,
– Регенерационния въздух се получава след преминаване на въздуха през двете секции  на ротора. След това въздухът се нагрява до температура от около 110 ° С от вградения PTC нагревател. Топлият въздух преминава по натам през регенеративната секция на ротора и извлича от него адсорбираната вода (като водна пара). Водната пара заедно с регенерационния въздух напуска влагоабсорбатора през изхода за регенерационния въздух.

Диапазон на работа
   Температура - 30 до + 32 C  
   Влажност 0 до 100 %

Приложение на адсорбционните влагоуловители:

При съхранение на военни боеприпаси, защита от корозия в самолети, танкове и друга военна продукция.
• Складове за съхранение на зърно, семена, захар, брашно и др. хигроскопични суровини и материали, мелнични кули.
• Съхранение на мебели

При строителство, ремонт и консервация на кораби.
• В морски съдове, катери, яхти при сезонна консервация.
• При товарните отделения на кораби

Помпени станции, контейнери.
• централи
• отоплителни централи
• Захарни рафинерии
• Гаражи и хангари
• Котли - защита от корозия
• Турбини - защита от корозия

Технологически процеси в
• Фармацевтична, химическа, хранително вкусова и електронна промишленност, дървообработка.
Хладилни складове, хладилни помещения, замразителни камери.
Камери за съхранение на месо и месни продукти, в млекопреработването, в мандри при зреене на кашкавал, сладкарската промишленост и т.н.

По принцип конвенционалните адсорбционни влагоуловители са оборудвани с общ вход за въздух (моно) за сух и регенериращ въздух, напр. всички машини на Trotec, които работят на принципа Trisorp-mono или Bisorp-mono.Тези влагоуловители не са подходящи за изсушаване на въздух директно в съответното помещение, тъй като се генерира свързано с процеса ниско налягане и следователно изтегляният въздух отвън се вдухва в помещението, чието съдържание на влага не може да се контролира.

Монтаж на открито, например в близки стаи, може да се извърши с всички модели TTR (пример 1).

Поради вентилацията с по-сух свеж въздух се генерира претоварване под налягане, което отвежда влажния въздух навън. Въпреки това, при тази версия степента на изсушаване винаги зависи от съдържанието на влага в засмукания "външен въздух". С номинално количество сух въздух постига намаляване на температурата на точката на оросяване с прибл. 5 до 10 °C (в зависимост от машината).

Енергоспестяващо изсушаване и по-високи скорости на сушене благодарение на работа с циркулационен въздух с двойни въздушни вериги

D моделите TTR 400 D и TTR 500 D работят на принципа TTR Trisorp Dual с два отделни въздушни потока и отделни вентилатори за всяка верига. Това означава, че работата с циркулационен въздух е възможна и при външна инсталация, захранвана от верига за технологичен въздух, която е отделена от "външния въздух" (пример 2). Дори ако моделите D са монтирани на закрито в стая, която трябва да се третира със сух въздух, е възможна работа с неутрален по отношение на налягането циркулационен въздух чрез подаване на входящия регенериращ въздух и изходящия влажен въздух извън помещението чрез маркуч или тръбна връзка (пример 3).

Сушенето с променлив циркулационен въздух с моделите TTR-D има решаващи предимства за потребителите:

Ако има номинално количество сух въздух, могат да се постигнат до 30 °C по-ниски температури на точката на оросяване в сравнение с "външния въздух", който доставя регенериращия въздух, за разлика от конвенционалната работа с въздух. Поради това могат да се постигнат точки на оросяване много под 0 °C, което води до значително по-ниски етапи на сушене и до значително по-енергийно ефективна работа!

Типични приложения, ориентирани към практиката: Убедителни предимства на процеса чрез принципа TTR Trisorp Dual

Към продукти

СТАТИИ
Как да избера отоплител
Как да избера влагоуловител
Индиректни дизелови отоплителиОтопление на ЦърквиОтопление на оранжерии с минимални разходи за монтажОтопление на халета: хангар за самолетиОтопление на хале. Избор и решения.Резервоари за дизелово горивоОхлаждане на спортни зали, фитнес зали, спортни балони Вентилация и охлаждане на Свинеферми с изпарителни охладители Отопление на птицеферми, свинеферми и оранжерии . Отоплители за птицефермиДиректни дизелови отоплителиГазови отоплители Охлаждане на ресторанти с мобилни или стационарни изпарителни охладители Професионални мобилни климатици Дизелови отоплители Електрически отоплители / калорифериВъздействието на неконтролираната влажност върху отглеждането на канабисИзпарителни охладители преимущества и приложенияПрофесионални мобилни отоплители на дизел, газ, електрически и инфрачервени.Видове влагоуловители и приложениеОтопление на ресторанти, заведения, барбекю, зимни градини и терасиИнфрачервени дизелови отоплителиПроизводство и съхранение на вино. Приложение на влагоуловителите при винопроизводство
Контакти
гр. София,
ул. "Козлодуй" N 19 - срещу входа за ДЕСПРЕД
Офис
+359 878 528 381
Viber, WhatsApp
Магазин
+359 878 528 385, +359 878 288 445
Сервиз
+359 878 799 586
Facebook
Partnersons
 
Отоплители. АНТ-Официален представител на MasterПречистване на въздуха; Дезинфекция; ДезинсекцияИзпарителни охладители. Bio Cooler Master. Evaporative Coolers. Най-икономичното охлаждане. Професионални мобилни климатици. АНТ-Официален представител на MasterВлагоуловители. АНТ-Официален представител на MasterВентилатори. АНТ-Официален представител на MasterДестратификаториАксесоари MASTERРезервоари за дизелово гориво Помпи и колонки за гориваРезервоари за водаПомпи и хидрофорни системиЕлектроинструментиРъчни инструментиМедни тръби и фитингиРезервни части MASTERТръби и фитинги ВиКЕлектроматериалиМалка строителна механизация
OK

Този сайт използва бисквитки за ваше улеснение.
Моля, прочетете Условията за ползване и Политиката за поверителност.