Видове влагоуловители, приложение

Кондензационните влагоуловители притежават хладилен компресор. Излишната влага кондензира върху изпарителя и се стича в резервоар или се отделя в канализационната система. Работната температура е между 5 и 36 градуса. Капацитета на уреда се измерва при 80% RH и 30 C. Количеството отделена влага е в зависимост от Т в помещението, като колкото по ниска е Т, толкова производителността е по ниска.

Приложение на кондензационните влагоуловители:

 

*Изсушаване на сгради след наводнения и природни бедствия.

 * За бързо изсушаване на строителни обекти; преди поставяне на паркет и обзавеждане; след боядисване.


*за премахване на излишната влага и конденз в: зали с басейни, спортни и СПА комплекси, оранжерии, складове за съхранение на билки и хигроскопични материали, фармацевтични предприятия и складове, картинни галерии и музеи, библиотеки, архиви, зали с компютърна техника , банкови трезори, печатници и печатни бази, при консервация на исторически сгради, в селското стопанство , в консервна промишленост, винопроизводство, млекопреработване, месопреработвателни предприятия, хлебопроизводство, сладкарско производство и т.н.

*Защита от корозия

Адсорбционни влагоуловители: Този тип са без компресор.

Уреда абсорбира водата от въздушния поток. Водата се отстранява от влагоабсорбатора заедно с регенерационния въздух. Адсорбцията и извличането на водата се извършва в адсорбционния ротор, изработен от водоустойчив силиконов гел. Въздушните потоци в ротора на влагоабсорбатора се разделят на две части:
сушене и регенерация. Двата отделни въздушни потока преминават през
ротора, както следва:
– основен въздух (влажен въздух на входа)
преминава през изсушаващата част и излиза от влагоуловителя като сух въздух ,
– Регенерационния въздух се получава след преминаване на въздуха през двете секции  на ротора. След това въздухът се нагрява до температура от около 110 ° С от вградения PTC нагревател. Топлият въздух преминава по натам през регенеративната секция на ротора и извлича от него адсорбираната вода (като водна пара). Водната пара заедно с регенерационния въздух напуска влагоабсорбатора през изхода за регенерационния въздух.

Диапазон на работа
   Температура - 30 до + 32 C  
   Влажност 0 до 100 %

Приложение на адсорбционните влагоуловители:

При съхранение на военни боеприпаси, защита от корозия в самолети, танкове и друга военна продукция.
• Складове за съхранение на зърно, семена, захар, брашно и др. хигроскопични суровини и материали, мелнични кули.
• Съхранение на мебели

При строителство, ремонт и консервация на кораби.
• В морски съдове, катери, яхти при сезонна консервация.
• При товарните отделения на кораби

Помпени станции, контейнери.
• централи
• отоплителни централи
• Захарни рафинерии
• Гаражи и хангари
• Котли - защита от корозия
• Турбини - защита от корозия

Технологически процеси в
• Фармацевтична, химическа, хранително вкусова и електронна промишленност, дървообработка.

Хладилни складове, хладилни помещения, замразителни камери.

Камери за съхранение на месо и месни продукти, в млекопреработването, в мандри при зреене на кашкавал, сладкарската промишленост и т.н.

СТАТИИ
Как да избера отоплител
Как да избера влагоуловител
Видове влагоуловители, приложениеИндиректни дизелови отоплителиОтопление на ЦърквиОтопление на халета: хангар за самолетиОтопление на халетаРезервоари за дизелово горивоОтопление на оранжерииОхлаждане на спортни зали, фитнес зали, спортни балони Вентилация и охлаждане на Свинеферми с изпарителни охладители Отопление на птицеферми, свинеферми и оранжерии . Отоплители за птицефермиДиректни дизелови отоплителиГазови отоплители 10 - 103 kWЕлектрически отоплители 2 - 40 kWОхлаждане на ресторанти с мобилни или стационарни изпарителни охладители Професионални мобилни климатици MasterДизелови отоплители MasterЕлектрически отоплители Master Въздействието на неконтролираната влажност върху отглеждането на канабисИзпарителни охладители Master Bio Cooler. Evaporative CoolersПрофесионални мобилни отоплители Master на дизел, газ, електрически и инфрачервени.
Контакти
гр. София,
ул. "Козлодуй" N 19 - срещу входа за ДЕСПРЕД
Офис
+359 878 528 381
Viber, WhatsApp
Магазин
+359 878 528 385, +359 878 288 445
Сервиз
+359 878 799 586
Facebook
Partnersons
 
Отоплители. АНТ-Официален представител на MasterПречистване Дезинфекция ДезинсекцияИзпарителни охладители. Bio Cooler Master. Evaporative Coolers. Най-икономичното охлаждане. Професионални мобилни климатици. АНТ-Официален представител на MasterВлагоуловители. АНТ-Официален представител на MasterВентилатори. АНТ-Официален представител на MasterДестратификаториАксесоари MASTERРезервоари за дизелово гориво Помпи и колонки за гориваРезервоари за водаПомпи и хидрофорни системиЕлектроинструментиРъчни инструментиМедни тръби и фитингиРезервни части MASTERТръби и фитинги ВиКЕлектроматериалиМалка строителна механизация
OK

Този сайт използва бисквитки за ваше улеснение.
Моля, прочетете Условията за ползване и Политиката за поверителност.