Отопление на оранжерии с минимални разходи за монтаж

Топловъздушните апарати имат редица преимущества при отоплението на оранжерии:
Без или с минимален монтаж. Пестят се средства за спомагателни материали: тръби, фитинги, радиатори, конвектори, инсталации и т.н. Топлия въздух с достатъчно висока температура директно затопля целият обем на помещението без никакви загуби при преноса на топлина. Бързо достигат желаната температура и при използването на термостат, те се изключват и включват, което води до икономии. Изключително ефективни за шоково затопляне преди и по време на снеговалеж. Голяма част от тях са мобилни и лесно могат да бъдат преместени там където има нужда от тях.  

За отопление на оранжерии могат да се ползват газови отоплители на пропан/бутан BLP, като се предлагат мощности от 10 до 103 kw/h с пиезо (BLP M)  или електронно запалване. Към BLP "E"- отоплителите с електронно запалване може да се присъедини термостат за контрол на температурата.

За оранжерийното отопление се предлагат и дизелови отоплители с директно или индиректно горене. И към двата вида може да се включи термостат. Съществената разлика между индиректите и директните отоплители е наличието на димоотвод при индиректните, както и по ниската температура на изходящия въздух в сравнение с директните. Това от своя страна позволява присъединяването на въздуховоди към индиректните  отплители. Те гарантират 100% чист топъл въздух в помещенията.  Дизеловите отоплители MASTER работят както с  дизеловото гориво предлагано по бензиностанциите, така също и с керосин. През 2022  започна предлагането и на индиректни дизелови отоплители, които работят и на дизел и Биодизел. 

Благодарение на големия обем топъл въздух се постига бързо затопляне на оранжерията. Уредът се включва или изключва при достигане на определена температура и я поддържа. Не се налага постоянна работа на отоплителят.

Отлично решение за отоплението на оранжерии са индиректните отоплители FARM . Те са снабдени с отделна дизелова или  газова горелка /по избор. Могат да бъдат поставени  както на пода , така и окачени в подпокривното простаранство. Отоплителите FARM  се характеризират с високо налягане на изходящия въздух и при нужда могат да захранват въздуховоди.

Преимущества на отоплителите FARM

 • Избор на дизелови или газови горелки (пропан / бутан или природен газ
 • Избор на едно- и двупосочни адаптери (поръчват се отделно);
 • Подсилен аеродинамичен корпус от поцинкована стомана с термоакустична изолация;
 • Нов топлообменник с ефективност до 93%;
 • Ниско ниво на шум на вентилатора до 69 dB / m;
 • Електронна система за стабилизиране на пламъка;
 • Различни термостати:  на вентилатора, ограничение с автоматично рестартиране, ограничителен термостат с ръчно  рестартиране;
 • Защитен контрол бокс;
 • Възможност за допълнително свързване на термостат, хигростат или таймер;
 • Здрави крепежни елементи за окачване на нагревателя;
 • Избор на различни филтри за дизеловата горелка;
 • Газов блок (EN 676): газов филтър, регулатор на налягането на газа, предпазен клапан, клапан за подаване на газ;
 • Аксиален вентилатор със статично налягане 200Pa;
 • Предварително загряване на горивната камера;
 • Автоматична последваща вентилация на нагревателя;
 • Превключвател лято / зима за използване на FARM като вентилатор

Всички отоплителите  могат да  се използват и  за шоково, бързо затопляне на оранжерии при обилни снеговалежи. 

 

СТАТИИ
Как да избера отоплител
Как да избера влагоуловител
Индиректни дизелови отоплителиОтопление на ЦърквиОтопление на оранжерии с минимални разходи за монтажОтопление на халета: хангар за самолетиОтопление на хале. Избор и решения.Резервоари за дизелово горивоОхлаждане на спортни зали, фитнес зали, спортни балони Вентилация и охлаждане на Свинеферми с изпарителни охладители Отопление на птицеферми, свинеферми и оранжерии . Отоплители за птицефермиДиректни дизелови отоплителиГазови отоплители Охлаждане на ресторанти с мобилни или стационарни изпарителни охладители Професионални мобилни климатици Дизелови отоплители Електрически отоплители / калорифериВъздействието на неконтролираната влажност върху отглеждането на канабисИзпарителни охладители преимущества и приложенияПрофесионални мобилни отоплители на дизел, газ, електрически и инфрачервени.Видове влагоуловители и приложениеОтопление на ресторанти, заведения, барбекю, зимни градини и терасиИнфрачервени дизелови отоплителиПроизводство и съхранение на вино. Приложение на влагоуловителите при винопроизводство
Контакти
гр. София,
ул. "Козлодуй" N 19 - срещу входа за ДЕСПРЕД
Офис
+359 878 528 381
Viber, WhatsApp
Магазин
+359 878 528 385, +359 878 288 445
Сервиз
+359 878 799 586
Facebook
Partnersons
 
Отоплители. АНТ-Официален представител на MasterПречистване на въздуха; Дезинфекция; ДезинсекцияИзпарителни охладители. Bio Cooler Master. Evaporative Coolers. Най-икономичното охлаждане. Професионални мобилни климатици. АНТ-Официален представител на MasterВлагоуловители. АНТ-Официален представител на MasterВентилатори. АНТ-Официален представител на MasterДестратификаториАксесоари MASTERРезервоари за дизелово гориво Помпи и колонки за гориваРезервоари за водаПомпи и хидрофорни системиЕлектроинструментиРъчни инструментиМедни тръби и фитингиРезервни части MASTERТръби и фитинги ВиКЕлектроматериалиМалка строителна механизация
OK

Този сайт използва бисквитки за ваше улеснение.
Моля, прочетете Условията за ползване и Политиката за поверителност.