Вентилация и охлаждане на Свинеферми с изпарителни охладители

Оптималния микроклимат е основна необходимост за рентабилно животновъдство.

 Ветеринарно медицинските и санитарно хигиенните изисквания при отглеждане на животни не случайно акцентират на показатели като температура, влажност и чистота на въздуха в помещенията. От техните стойност зависи дали животните ще се чувстват добре, дали ще са здрави и ще дават ли очакваната продукция. За да гарантират това за ЕС, специалисти са определили специфичните граници на стойностите за тези показатели, които се смятат за оптимални за различните типове стопанства, видове, породи и възрасти животни.

В свинеферми вентилацията трябва да осигурява въздухообмен със скорост на движение на въздуха от 0,2 до 0,5м/сек. Относителната влажност на въздуха в помещенията трябва да е от 70 до 85%. Температурата на въздуха в помещенията за отглеждане се поддържа между 12 и 25°С. Но за новородените бозаещи прасета тези температури са не само неподходящи, а дори рискови. Включването на допълнителен топлинен източник е задължително условие за оцеляване на прасилото. Оптимални температури на въздуха в зоната на прасетата са: от 30 до 33°С от 1 до 3-дневна възраст; от 28 до 30°С от 3 до 7-дневна възраст; от 25 до 28°С от 7 до 14-дневна възраст и така постепенно намаляване на температурата до 16-18°С до 35-дневна възраст.

 

Свинете имат температура 39.2 ˚С . Същевременно в следствие на

метаболизма всяко едно животно отделя 475 Кдж / час ( около 130 w ) При свинете

липсват потни жлези, поради тази причина те са особено чувствителни към

температурата на окръжаващата среда. Първите признаци на топлинното напрежение

е намаляване на апетита, изпадане в сънливост, което води до отрицателни резултати в

прираста на тегло. В горещите дни, когато околната температура се изравни или

превиши тази на тялото е възможно измиране на животните. Изследванията показват, че

при температура 32,2 ˚С времето необходимо за натрупване на маса е четири пъти по

голямо отколкото при 22,0 ˚С . Същите изследвания показват, че при температури над

32,2 С свинете започват да губят тегло. Абортите при свинете майки при температури

около 33,3 С са с около 13% повече, а способността към заплождане спада на 40 % и

се съхранява такава следващите 45 дни. При температури 26,7 свинете майки раждат

до 9 и  повече прасенца , а тези които живеят в помещения без охлаждане около 4 . Изследване в щата Охайо показва, че въздействие на температура 36,7 С в продължение на 5 дни е довело до смъртта на 8 от 22 свине майки.

 За охлаждане на свинеферми се използватизпарителни охладители, които гарантират необходимото количество филтриран и охладен въздух в помещението (подрастващи 1,2 до 3,1 m3/мин, препоръчителен обем 5,9 м 3/мин  за възрастно животно , при майки с малки -до 9,4 м3/мин). Наред с тези препоръчителни обеми въздух винаги трябва да се взема предвид и обема на охлажданото помещение и нормата за кратност на обръщаемост на въздуха в този обем.

 При неголеми ферми е необходимо подаването на въздух да се извърши директно, без отвеждане до конкретни клетки, а отвеждането се извършва с помощта на вентилатори.

Количеството на постъпилия охладен въздух трябва да е равен на количеството на отведения.

Без съмнение изпарителните охладители  със своята висока производителност: 18 000м3/час, 20 000 м3/час , 30 000 м3/час  и 50 000 м3/час  охладен , пресен  и филтриран въздух ,  ниското потребление на електроенергия ( от 1 до 3 kw/h в зависимост от мощността) се явяват  най доброто  икономическо решение за охлаждане на големи пространства .

Новите модели на MASTER  :  Bio Cooler BCM 191 , Bio Cooler BCM 311, Bio Cooler BCM 511  предоставят най новите технически достижения  в  областта на изпарителното охлаждане .  Притежават многоскоростен двигател,  високо налягане на изходящия въздух , както и възможност за дистанционно  управление SUPERMASTER SM 40. Новият контролер  SM40  позволява дистанционно управление до 31 единици  BCM. 

  1. Всички функции на охладителят могат да се настройват през облака на лаптоп или смартфон
  2. Много полезно, когато охладителите са трудно достъпни или трябва да контролирате повече от 1 охладител

Към продуктите:

 

СТАТИИ
Как да избера отоплител
Как да избера влагоуловител
Индиректни дизелови отоплителиОтопление на ЦърквиОтопление на оранжерии с минимални разходи за монтажОтопление на халета: хангар за самолетиОтопление на халетаРезервоари за дизелово горивоОхлаждане на спортни зали, фитнес зали, спортни балони Вентилация и охлаждане на Свинеферми с изпарителни охладители Отопление на птицеферми, свинеферми и оранжерии . Отоплители за птицефермиДиректни дизелови отоплителиГазови отоплители Охлаждане на ресторанти с мобилни или стационарни изпарителни охладители Професионални мобилни климатици Дизелови отоплители Електрически отоплители / калорифериВъздействието на неконтролираната влажност върху отглеждането на канабисИзпарителни охладители преимущества и приложенияПрофесионални мобилни отоплители на дизел, газ, електрически и инфрачервени.Видове влагоуловители и приложениеОтопление на ресторанти, заведения, барбекю, зимни градини и терасиИнфрачервени дизелови отоплители
Контакти
гр. София,
ул. "Козлодуй" N 19 - срещу входа за ДЕСПРЕД
Офис
+359 878 528 381
Viber, WhatsApp
Магазин
+359 878 528 385, +359 878 288 445
Сервиз
+359 878 799 586
Facebook
Partnersons
 
Отоплители. АНТ-Официален представител на MasterПречистване на въздуха; Дезинфекция; ДезинсекцияИзпарителни охладители. Bio Cooler Master. Evaporative Coolers. Най-икономичното охлаждане. Професионални мобилни климатици. АНТ-Официален представител на MasterВлагоуловители. АНТ-Официален представител на MasterВентилатори. АНТ-Официален представител на MasterДестратификаториАксесоари MASTERРезервоари за дизелово гориво Помпи и колонки за гориваРезервоари за водаПомпи и хидрофорни системиЕлектроинструментиРъчни инструментиМедни тръби и фитингиРезервни части MASTERТръби и фитинги ВиКЕлектроматериалиМалка строителна механизация
OK

Този сайт използва бисквитки за ваше улеснение.
Моля, прочетете Условията за ползване и Политиката за поверителност.