Отопление на птицеферми, свинеферми и оранжерии . Отоплители за птицеферми

 

Тук ще разгледаме отоплители специално проектирани за отопление на птицеферми и свинеферми. 

Master CF 75 е газов отоплител, който работи с пропан-бутан или приоден газ. Тъй като газта е едно от най-евтините горива на пазара, уредът е поразително икономичен и изключително ефективен. 

Отоплителят е с искрово запалване, което гарантира по-голяма надеждност от всяка друга система. Мощността на уреда от 75 kW е оптимална за нуждите на птицевъдството. Отоплителните инсталации, използвани в помещения за отглеждане на птици, най-често се състоят от няколко подобни уреда, разположени на около десет метра един от друг. Така се осигурява циркулация на въздуха и възможност за отопление на цялото помещение или само на избрани зони в него.                     

Компонентите на отоплителя са израбоени от висококачествени материали, а корпусът от неръждаема стомана е изключително устойчив на корозия и механични повреди. Трябва също да се отбележи, че компонентите на отоплителя са защитени от праха и замърсяванията, присъщи на помещенията за отглеждане на животни. 

Уредът може да бъде инсталиран вътре  или извън сградата. В зависимост от типа инсталация се предлагат различни аксесоари, като монтажни комплекти, вериги и разклонители на въздушната струя. Стандартният отоплител се доставя с комплект за преоборудване от пропан-бутан към природен газ. 

Индиректни отоплители за птицеферми и свинеферми FARM.

През 2020 година оборудвахме 60 халета в птицефермата Градус - Ямбол с модел FARM 190. Практичните показатели от тяхната експлоатация са отлични .

  1. FARM гарантират висок обем топъл въздух, висока изходяща температура и налягане до 200 Pa
  2. FARM  са индиректни отоплители , гарантират 100 % чист въздух.
  3. Монтажа може да бъде осъществен върху опора или окачени. FARM са въздушни генератори на топъл въздух с индиректно горене. Те могат да бъдат оборудвани по избор с  горелки на дизел, пропан или природна газ. При поискване те също могат да бъдат доставяни  без горелка.Те могат да бъдат инсталирани без значение, в хоризонтално или вертикално  положение. FARM са изключително интересни и привлекателни като  съотношение цена / производителност. FARM се препоръчват за отопление на птицеферми,  свинеферми, оранжерии, за защита от замръзване. FARM са  изключително подходящи за отопление  на промишлени и индустриални помещения, складове и т.н., както и за интегриране в процеси за нагряване или сушене.
  4. Разполагащи с изключителна топлопроизводителност, FARM се явяват подходящи устройства за отопление на помещения с голям обем или за големи помещения с голяма дължина.
  5. Тяхната горивна камера е оборудвана с високоефективен  топлообменник, изгорелите газове  се евакуират навън, а в помещението влиза само чист горещ въздух  без миризма. 
  6. Техният 7- лопатков вентилатор осигурява голям въздушен поток и налично налягане от повече от 200 Pa, като същевременно поддържа нивото на звука в разумни граници  (по-малко от 69 децибела на 1 метър).

         Индиректни генератори за горещ въздух CH: предназначени за отопление в оранжерии, птицеферми и свинеферми.

CH са разработени като индиректни отоплители на дизелово гориво, пропан и на природна газ. Моделът CH за професионално отопление в секторите земеделие, птицевъдство, свиневъдство и оранжерии гарантира редица предимства, които правят този генератор уникален в своята област на приложение. Изборът на материали и компоненти  е обусловен от желанието да се създаде генератор за топъл въздух за сурови и предизвикателни условия.

Корпусът е от поцинкована и боядисана стомана. Горивната камера и топлообменника са изработени от неръждаема стомана за защита от влага. Генераторът може да бъде монтиран на опора или окачен. Горелката е специално произведена от Riello за Biemmedue, за да позволи лесно свързване на шнорхел за засмукване на въздух и да осигури отлично качество на горене, дори в много прашни зали или помещения с ниски нива на кислород. Шнорхелът за въздух позволява на горелката да използва въздуха за горене извън помещението. Това решение има две основни предимства:
Качеството на въздуха в системата не влияе върху качеството или ефективността на горенето.
Генераторът не намалява нивото на кислород в горивната система по време на работа.
CH може да се управлява в ръчен или автоматичен режим.
Във втория случай основната електрическа кутия е снабдена с вграден 5-полюсен контакт, което улеснява свързването на генератора към външен термостат или климатичен компютър. Генераторът се предлага в еднофазни и трифазни версии
 

Освен посочените, подходящи отоплители за птицеферми и свинеферми са индиректните дизелови отоплители. Те доставят 100% чист въздух в помещенията, а изгорелите газове се отвеждат навън чрез димоотвод. Има богат избор на модели с различни мощности (BV 77; BV 110; BV 170; BV 290) подходящи за различни като площ помещения. 

СТАТИИ
Как да избера отоплител
Как да избера влагоуловител
Индиректни дизелови отоплителиОтопление на ЦърквиОтопление на оранжерии с минимални разходи за монтажОтопление на халета: хангар за самолетиОтопление на хале. Избор и решения.Резервоари за дизелово горивоОхлаждане на спортни зали, фитнес зали, спортни балони Вентилация и охлаждане на Свинеферми с изпарителни охладители Отопление на птицеферми, свинеферми и оранжерии . Отоплители за птицефермиДиректни дизелови отоплителиГазови отоплители Охлаждане на ресторанти с мобилни или стационарни изпарителни охладители Професионални мобилни климатици Дизелови отоплители Електрически отоплители / калорифериВъздействието на неконтролираната влажност върху отглеждането на канабисИзпарителни охладители преимущества и приложенияПрофесионални мобилни отоплители на дизел, газ, електрически и инфрачервени.Видове влагоуловители и приложениеОтопление на ресторанти, заведения, барбекю, зимни градини и терасиИнфрачервени дизелови отоплителиПроизводство и съхранение на вино. Приложение на влагоуловителите при винопроизводство
Контакти
гр. София,
ул. "Козлодуй" N 19 - срещу входа за ДЕСПРЕД
Офис
+359 878 528 381
Viber, WhatsApp
Магазин
+359 878 528 385, +359 878 288 445
Сервиз
+359 878 799 586
Facebook
Partnersons
 
Отоплители. АНТ-Официален представител на MasterПречистване на въздуха; Дезинфекция; ДезинсекцияИзпарителни охладители. Bio Cooler Master. Evaporative Coolers. Най-икономичното охлаждане. Професионални мобилни климатици. АНТ-Официален представител на MasterВлагоуловители. АНТ-Официален представител на MasterВентилатори. АНТ-Официален представител на MasterДестратификаториАксесоари MASTERРезервоари за дизелово гориво Помпи и колонки за гориваРезервоари за водаПомпи и хидрофорни системиЕлектроинструментиРъчни инструментиМедни тръби и фитингиРезервни части MASTERТръби и фитинги ВиКЕлектроматериалиМалка строителна механизация
OK

Този сайт използва бисквитки за ваше улеснение.
Моля, прочетете Условията за ползване и Политиката за поверителност.