Изпарителни охладители Master Bio Cooler. Evaporative Coolers

Използването на охладители от изпарителен тип позволява охлаждането на големи закрити площи и охлаждане на открито. Мощните вентилационни системи  използват до 90 % по малко енергия в сравнение с останалите климатици. Не използват фреон или друг хладилен агент, само вода. Безвредни са както за хората и животните, така и за растенията. Наред с охлаждането осъществяват пречистване и филтрация на въздуха.

Изпарителния охладител  притежава филтри които се навлажняват от вода.  Радиален вентилатор нагнетява горещия въздух върху филтрите, вследствие на което водата се изпарява, а въздуха се охлажда. При използването на  изпарителен охладител  прозорците и вратите могат да бъдат отворени без това да оказва влияние на  създаваната в помещението температура и качество на комфорта. Те могат също така с успех да се използват и извън помещенията  - на открити пространства, насочвайки  към присъстващите приятният и освежен въздух от типа на морският бриз.

Има много разлики между системите за мъглуване или използването  на водна мъгла за охлаждане и охладителите  Мастер.   

Изпарителените охладители  Master са високо технологични съоръжения с много висок КПД и ниски експлоатационни разходи. Имат голям капацитет на охладен въздух- до 50 000 м3/час. Master e климатична система която охлажда и опреснява въздуха в помещение до 60 пъти /час. Може да се регулира въздушния поток и степента на охлаждане. Дефинирани минимални  разходи на електроенергия и вода. Притежават вградена  водна помпа, която впръсква водата върху филтъра, където се извършва изпарението на водата и охлаждане на въздуха. Master Bio cooler  се ползват като приточна вентилация с или без охлаждане.  Резултат- получаване на несравним комфорт и ефект при лесна експлоатация и ниски разходи. В основата на процеса е адиабатното охлаждане. При използването на водна мъгла не може да се осъществи насочване и регулация на потока охладен въздух, а самия въздух е наситен с малки капчици вода, които създават дискомфорт на разположените в близост хора или животни, (особено в заведения за хранене, които не са от плажен тип). Вентилаторите за водна мъгла имат възможност за насочване, но ефекта на мокрене остава.

Изпарителените охладители са с голям капацитет на охладен въздух, което позволява охлаждане и опресняване на въздуха в помещение до 60 пъти /час. Може да се регулира въздушния поток и степента на охлаждане.

Приложение на изпарителните охладители:

Охлаждане на халета, оранжерии и ферми, в промишлеността и индустрията. Най-често срещаните примери за използването на изпарителните охладители  в промишлеността е охлаждане на:

Металургични комбинати, Топлоцентрали, Предприятия за производство на санитарна керамика,  на гуми и пластмаси, Текстилни и килимарски фабрики, Охлаждане на големи мотори, ел.двигатели, газотурбиннни станции, генератори, Охлаждане на технологични процеси, Кожарски и кожухарски предприятия, Хлебопекарни, в консервната проммишленост, халета, сервизи...

Охлаждане на открито; градини, тераси, заведенения за хранене, навеси, шатри.

Master Climate Solutions предлага пълна гама от преносими и стационарни решения за изпарително охлаждане, които са икономични, ефективни и помагат на потребителите да подобрят техните условия на работа, комфорт и производителност. Това ръководство има за цел да ви помогне да разберете какво е изпарителното олаждане и как работи, какво може да направи за вас, къде е идеално му приложение и много повече.

 Като сравнително непозната, но изключително икономична и ефективна алтернатива на други видове климатизация на въздуха, изпарителното охлаждане има потенциал да помогне на много предприятия по света да намалят разходите си, като същевременно увеличат комфорта в закрити и открити пространства .

Към продуктите

СТАТИИ
Как да избера отоплител
Как да избера влагоуловител
Видове влагоуловители, приложениеИндиректни дизелови отоплителиОтопление на ЦърквиОтопление на халета: хангар за самолетиОтопление на халетаРезервоари за дизелово горивоОтопление на оранжерииОхлаждане на спортни зали, фитнес зали, спортни балони Вентилация и охлаждане на Свинеферми с изпарителни охладители Отопление на птицеферми, свинеферми и оранжерии . Отоплители за птицефермиДиректни дизелови отоплителиГазови отоплители 10 - 103 kWЕлектрически отоплители 2 - 40 kWОхлаждане на ресторанти с мобилни или стационарни изпарителни охладители Професионални мобилни климатици MasterДизелови отоплители MasterЕлектрически отоплители Master Въздействието на неконтролираната влажност върху отглеждането на канабисИзпарителни охладители Master Bio Cooler. Evaporative CoolersПрофесионални мобилни отоплители Master на дизел, газ, електрически и инфрачервени.
Контакти
гр. София,
ул. "Козлодуй" N 19 - срещу входа за ДЕСПРЕД
Офис
+359 878 528 381
Viber, WhatsApp
Магазин
+359 878 528 385, +359 878 288 445
Сервиз
+359 878 799 586
Facebook
Partnersons
 
Отоплители. АНТ-Официален представител на MasterПречистване Дезинфекция ДезинсекцияИзпарителни охладители. Bio Cooler Master. Evaporative Coolers. Най-икономичното охлаждане. Професионални мобилни климатици. АНТ-Официален представител на MasterВлагоуловители. АНТ-Официален представител на MasterВентилатори. АНТ-Официален представител на MasterДестратификаториАксесоари MASTERРезервоари за дизелово гориво Помпи и колонки за гориваРезервоари за водаПомпи и хидрофорни системиЕлектроинструментиРъчни инструментиМедни тръби и фитингиРезервни части MASTERТръби и фитинги ВиКЕлектроматериалиМалка строителна механизация
OK

Този сайт използва бисквитки за ваше улеснение.
Моля, прочетете Условията за ползване и Политиката за поверителност.