Изпарителни охладители преимущества и приложения

Използването на охладители от изпарителен тип позволява охлаждането на големи закрити площи и охлаждане на открито. Мощните вентилационни системи  използват до 90 % по малко енергия в сравнение с останалите климатици. Не използват фреон или друг хладилен агент, само вода. Безвредни са както за хората и животните, така и за растенията. Наред с охлаждането осъществяват пречистване и филтрация на въздуха.

Изпарителния охладител  притежава филтри които се навлажняват от вода.  Радиален вентилатор нагнетява горещия въздух върху филтрите, вследствие на което водата се изпарява, а въздуха се охлажда. При използването на  изпарителен охладител  прозорците и вратите могат да бъдат отворени без това да оказва влияние на  създаваната в помещението температура и качество на комфорта. Те могат също така с успех да се използват и извън помещенията  - на открити пространства, насочвайки  към присъстващите приятният и освежен въздух от типа на морският бриз.

Има много разлики между системите за мъглуване или използването  на водна мъгла за охлаждане и охладителите  Мастер.   

Изпарителените охладители  Master са високо технологични съоръжения с много висок КПД и ниски експлоатационни разходи. Имат голям капацитет на охладен въздух- до 50 000 м3/час. Master e климатична система която охлажда и опреснява въздуха в помещение до 60 пъти /час. Може да се регулира въздушния поток и степента на охлаждане. Дефинирани минимални  разходи на електроенергия и вода. Притежават вградена  водна помпа, която впръсква водата върху филтъра, където се извършва изпарението на водата и охлаждане на въздуха. Master Bio cooler  се ползват като приточна вентилация с или без охлаждане.  Резултат- получаване на несравним комфорт и ефект при лесна експлоатация и ниски разходи. В основата на процеса е адиабатното охлаждане. При използването на водна мъгла не може да се осъществи насочване и регулация на потока охладен въздух, а самия въздух е наситен с малки капчици вода, които създават дискомфорт на разположените в близост хора или животни, (особено в заведения за хранене, които не са от плажен тип). Вентилаторите за водна мъгла имат възможност за насочване, но ефекта на мокрене остава.

Изпарителените охладители са с голям капацитет на охладен въздух, което позволява охлаждане и опресняване на въздуха в помещение до 60 пъти /час. Може да се регулира въздушния поток и степента на охлаждане.

Приложение на изпарителните охладители:

Охлаждане на халета, оранжерии и ферми, в промишлеността и индустрията. Най-често срещаните примери за използването на изпарителните охладители  в промишлеността е охлаждане на:

Металургични комбинати, Топлоцентрали, Предприятия за производство на санитарна керамика,  на гуми и пластмаси, Текстилни и килимарски фабрики, Охлаждане на големи мотори, ел.двигатели, газотурбиннни станции, генератори, Охлаждане на технологични процеси, Кожарски и кожухарски предприятия, Хлебопекарни, в консервната проммишленост, халета, сервизи...

Охлаждане на открито; градини, тераси, заведенения за хранене, навеси, шатри.

Master Climate Solutions предлага пълна гама от преносими и стационарни решения за изпарително охлаждане, които са икономични, ефективни и помагат на потребителите да подобрят техните условия на работа, комфорт и производителност. Това ръководство има за цел да ви помогне да разберете какво е изпарителното олаждане и как работи, какво може да направи за вас, къде е идеално му приложение и много повече.

 Като сравнително непозната, но изключително икономична и ефективна алтернатива на други видове климатизация на въздуха, изпарителното охлаждане има потенциал да помогне на много предприятия по света да намалят разходите си, като същевременно увеличат комфорта в закрити и открити пространства .

Към продуктите

СТАТИИ
Как да избера отоплител
Как да избера влагоуловител
Индиректни дизелови отоплителиОтопление на ЦърквиОтопление на оранжерии с минимални разходи за монтажОтопление на халета: хангар за самолетиОтопление на хале. Избор и решения.Резервоари за дизелово горивоОхлаждане на спортни зали, фитнес зали, спортни балони Вентилация и охлаждане на Свинеферми с изпарителни охладители Отопление на птицеферми, свинеферми и оранжерии . Отоплители за птицефермиДиректни дизелови отоплителиГазови отоплители Охлаждане на ресторанти с мобилни или стационарни изпарителни охладители Професионални мобилни климатици Дизелови отоплители Електрически отоплители / калорифериВъздействието на неконтролираната влажност върху отглеждането на канабисИзпарителни охладители преимущества и приложенияПрофесионални мобилни отоплители на дизел, газ, електрически и инфрачервени.Видове влагоуловители и приложениеОтопление на ресторанти, заведения, барбекю, зимни градини и терасиИнфрачервени дизелови отоплителиПриложение на влагоуловителите при винопроизводство
Контакти
гр. София,
ул. "Козлодуй" N 19 - срещу входа за ДЕСПРЕД
Офис
+359 878 528 381
Viber, WhatsApp
Магазин
+359 878 528 385, +359 878 288 445
Сервиз
+359 878 799 586
Facebook
Partnersons
 
Отоплители. АНТ-Официален представител на MasterПречистване на въздуха; Дезинфекция; ДезинсекцияИзпарителни охладители. Bio Cooler Master. Evaporative Coolers. Най-икономичното охлаждане. Професионални мобилни климатици. АНТ-Официален представител на MasterВлагоуловители. АНТ-Официален представител на MasterВентилатори. АНТ-Официален представител на MasterДестратификаториАксесоари MASTERРезервоари за дизелово гориво Помпи и колонки за гориваРезервоари за водаПомпи и хидрофорни системиЕлектроинструментиРъчни инструментиМедни тръби и фитингиРезервни части MASTERТръби и фитинги ВиКЕлектроматериалиМалка строителна механизация
OK

Този сайт използва бисквитки за ваше улеснение.
Моля, прочетете Условията за ползване и Политиката за поверителност.