Въздействието на неконтролираната влажност върху отглеждането на канабис

Отглеждането на канабис е деликатен режим с необходим постоянен и  внимателен контрол на влажността. Този контрол 

е от съществено значение за максимално развитие на растението през целия му живот. Открийте защо професионалната  система за изсушаване е от решаващо значение за възможно най-добрата възвръщаемост на всяка реколта. Успехът в индустрията с производството на  канабис е съсредоточен върху един основен фактор: качеството и обема на добития продукт. Една слаба, оскъдна реколта може да навреди на крайната ви цел.

Канабис и влажност: това е деликатен баланс.
Както всеки друг жив организъм, канабисът се влияе от климата около него. И, подобно на други растения, когато абсорбира водата от която се нуждае за да оцелее и расте, тя непрекъснато ще се трансформира като водна пара през листата му.
 
Това представлява проблем тъй като, ако няма система за извличане на тази влага от въздуха, растението канабис ще продължи да абсорбира тази влага, както и  водата, която получава от почвата. Твърде много вода може да бъде толкова вредно, колкото и твърде малко за тези култури. 
За растения като канабис е важно да се  предотврати нивото на влажност да стане твърде високо или прекалено ниско и следователно  е необходимо поддържане на влажността и съдаване на  условия, необходими за най-бърза и качествена продукция.
Освен това няма нито една статична  постоянна влажност или температура,  която трябва да се поддържа за целия си растеж. За най-добра продукция растението изисква различни нива на относителна влажност (RH) през целия си живот.
 
Типична температура и влажност при етапите на отглеждане на канабис
 
Етап от живота                         Температура на въздуха                           Влажност 
 
Засяване                                                    24 – 27°C                                            65 – 70%
 
Растеж                                                         24 – 27°C                                            40 – 70%
 
Цъфтеж                                                      24 – 27°C                                                     40 – 50%
 
Късен цъфтеж                                        21 – 27°C                                             30 – 50% 
 
Сушене                                                        21°C                                                    50%  
 
Втвърдяване                                            21°C                                                    62%
 
 
Последица от неконтролираната влажност върху отглеждането на канабис
 
Променливите нужди на растението канабис по отношение на влажността поставят огромен приоритет върху добре управлявана среда, която продължава да отговаря на идеалните си нива на влага през целия  растеж.
 
Ето защо се използват помещения за отглеждане, оранжерии и други закрити съоръжения за отглеждане на растения - за създаване на изцяло контролирана климатична среда, спомагаща за увеличаване на производството на растения, без да се притеснявате от промяна на външните метеорологични условия.
 
Но ако няма система за изсушаване, която да управлява тези условия, това може да доведе до редица неприятни резултати за вашите растения, които да повлияят на тяхното здраве, качество и добив.
 
 • Bud rot (botrytis cinerea), Гниене на пъпки.
  Гниенето на пъпките се счита за един от основните “crop-killers” на канабиса. Това е плесен, която се развива в плътната сърцевина на пъпките на канабиса. Инфекциите започват по стъблото на пъпките и оттам се разпространяват по-навън. В резултат на това не е лесно да се види гниене на пъпки с просто око рано. Но след като е пуснала корен, тази плесен унищожава  пъпката, като тя става бяла, сива и накрая черна, както и слизеста, лигава , мека и кашкава. В това състояние тя вече не може да се използва.
 • Бяла брашнеста мана (White powdery mildew)
  Друг потенциален проблем е бялата брашнеста мана, гъбична инфекция, която се развива в среда с висока влажност. Това може да се развие от стояща вода в близост до растението канабис и  да навреди на цялостното здраве на него и на пъпките, които поникват.
  Докато ранните етапи от развитието на канабиса изискват среда с висока влажност, наличието на подходящ въздушен поток от вашата система за изсушаване и контролиране на влажността  ще помогне да се предотврати това заболяване и последващи загуби.
 • Недостатъци на хранителни вещества
  Когато въздухът е прекалено сух, растенията ще бъдат принудени да пият през корените си, за да се поддържат, особено при високи температури. Въпреки че това е чудесно в умерени количества поради богатата на хранителни вещества почва, прекаляването с тези хранителни вещества може да има отрицателни последици.
   
  Това може да накара растенията да развият жълти или изгорени връхчета в резултат на изгаряне на хранителни вещества. Впоследствие растенията губят листна маса и здравина, ограничавайки способността им да абсорбират „храна“ под формата на светлина в своята система. Растенията канабис са особено уязвими към това по време на своя цъфтеж.
 • Ограничен растеж
  И накрая, преди всичко друго, ако нивата на влажност не бъдат коригирани с течение на времето, за да отразят най-добре нуждите на растението канабис в различните му фази, това означава, че растението няма да се развива толкова бързо или толкова здравословно, колкото би могло да бъде, намалявайки качеството на вашата продукция.
Правилно проектираната система за контрол на климата ви позволява напълно да контролирате и поддържате всички  фактори и условия и да осигурите постоянно движение на въздуха навсякъде във Вашата оранжерия, за да елиминирате риска от плесени, гъбички и вредители.
Това предпазва растенията канабис от вреди и създава активен климат, който стимулира активността на растенията, което води до по-силна продукция с голям обем.
Използването на продуктите на Dantherm (изсушители, вентилатори, изпарителни охладители и мобилни климатици) ще ви позволи да:
 
Контролирате нивата на влажност през деня и през нощта
 
Поддържате нивата на CO2 при оптимални условия
 
 
Регулирате желаната влажност спрямо етапа на растеж на растението
 
Създавате правилните въздушни потоци и въздушни промени в съоръжението
 
Изборът на това, каква система ще използвате, ще зависи от различни фактори, включително броя на растенията, размера и разположението на вашето съоръжение за съхранение и вашите методи за отглеждане на канабис.
 
СТАТИИ
Как да избера отоплител
Как да избера влагоуловител
Индиректни дизелови отоплителиОтопление на ЦърквиОтопление на оранжерии с минимални разходи за монтажОтопление на халета: хангар за самолетиОтопление на хале. Избор и решения.Резервоари за дизелово горивоОхлаждане на спортни зали, фитнес зали, спортни балони Вентилация и охлаждане на Свинеферми с изпарителни охладители Отопление на птицеферми, свинеферми и оранжерии . Отоплители за птицефермиДиректни дизелови отоплителиГазови отоплители Охлаждане на ресторанти с мобилни или стационарни изпарителни охладители Професионални мобилни климатици Дизелови отоплители Електрически отоплители / калорифериВъздействието на неконтролираната влажност върху отглеждането на канабисИзпарителни охладители преимущества и приложенияПрофесионални мобилни отоплители на дизел, газ, електрически и инфрачервени.Видове влагоуловители и приложениеОтопление на ресторанти, заведения, барбекю, зимни градини и терасиИнфрачервени дизелови отоплителиПроизводство и съхранение на вино. Приложение на влагоуловителите при винопроизводство
Контакти
гр. София,
ул. "Козлодуй" N 19 - срещу входа за ДЕСПРЕД
Офис
+359 878 528 381
Viber, WhatsApp
Магазин
+359 878 528 385, +359 878 288 445
Сервиз
+359 878 799 586
Facebook
Partnersons
 
Отоплители. АНТ-Официален представител на MasterПречистване на въздуха; Дезинфекция; ДезинсекцияИзпарителни охладители. Bio Cooler Master. Evaporative Coolers. Най-икономичното охлаждане. Професионални мобилни климатици. АНТ-Официален представител на MasterВлагоуловители. АНТ-Официален представител на MasterВентилатори. АНТ-Официален представител на MasterДестратификаториАксесоари MASTERРезервоари за дизелово гориво Помпи и колонки за гориваРезервоари за водаПомпи и хидрофорни системиЕлектроинструментиРъчни инструментиМедни тръби и фитингиРезервни части MASTERТръби и фитинги ВиКЕлектроматериалиМалка строителна механизация
OK

Този сайт използва бисквитки за ваше улеснение.
Моля, прочетете Условията за ползване и Политиката за поверителност.